Relax Sport Maastricht

Gepubliceerd jun. 24, 21
6 min read

Ontspanningsmassage Maastricht - Totale Ontspanning

Maastricht Massage - Massage PraktijkSportmassage Maastricht

Lomi Lomi weerspiegelt de bewegingen en ritmes van de natuur. Tijdens deze anti-stressmassage worden vloeiende bewegingen ritmisch uitgevoerd met handen en onderarmen. Meestal wordt hierbij massageolie gebruikt. Een ervaren Lomi Lomi-masseur oefent de massage uit als een soort dans. Het belangrijkste doel van deze massagevorm is het opheffen van energieblokkades om zo je algehele levenskracht en gezondheid te bevorderen.

Sommigen hebben extensieve trainingen gehad in andere massagevormen en anderen hebben zich helemaal gespecialiseerd in een specifieke massagevorm. Plan daarom nooit zomaar een anti-stressmassage in op het eerstmogelijke moment, maar zorg er vooral voor dat je met de juiste masseur wordt gematcht. Ook is het belangrijk rekening te houden met de hoeveelheid druk wat een masseur gewoonlijk uitvoert tijdens een massage.

Bedrijf Sport En Ontspanningsmassage Te Maastricht

Wat gebeurt er tijdens de massage? Het effect van massage is oa. het vrijkomen van endorfine en oxytocine in het lichaam. Er is gebleken dat het regelmatig nemen van massage (en bij voorkeur een reeks), een langdurig positief effect heeft op ontspanning van lichaam en geest, balans van de hormoonhuishouding, nachtrust en fysieke gesteldheid.

Neem je met regelmaat een massage, bijv. om de twee weken, dan kan het effect dagen of zelfs weken aanhouden. Er worden in je lichaam namelijk processen in beweging gezet die het natuurlijk herstellend vermogen van je lichaam stimuleren. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat massage een dalend effect heeft op: spanning, depressie en stresshormonen.

Ontspanningsmassage In Maastricht

Serotonine heeft een positieve invloed op de stemming en het zelfvertrouwen. Mensen met een te laag serotonine gehalte kampen bijv. vaak met depressieve klachten. Dopamine speelt een belangrijke rol bij het ervaren van genot, blijdschap en welzijn. Onderzoeken laten zien dat het effect van massage een mogelijke daling van het hartritme en de bloeddruk laten zien.

Chronische stress heeft pathologische gevolgen en kan leiden tot fysiologisch of psychologisch disfunctioneren. op lange termijn kunnen zich depressie, hart- en vaatziekten, schildklierproblemen, diabetes en hoge bloeddruk voordoen. Fysiologisch en psychologisch effect van massage, De fysiologische en psychologische effecten zijn niet van elkaar te scheiden. Massagesalon Maastricht. We functioneren als een eenheid: onze fysieke gesteldheid beïnvloed wat we denken en voelen en andersom.

Intuitieve Massage In Maastricht

Op lange termijn kan het leiden tot schade aan lichamelijke weefsels, zoals onze organen. Bij verhoging van het oxytocine gehalte, wordt de doorbloeding van de spieren minder en die van huid en slijmvliezen neemt juist toe. Het verhoogt je pijndrempel, heeft een angstremmende werking en stimuleert positieve sociale interactie. Ook stimuleert het hormoon de groei en herstel van weefsel; de eetlust kan toenemen en de spijsvertering wordt effectiever.

Massagepraktijk Alt

Maastrichter Pastoorstraat 14, 6211 BV Maastricht, Nederland
+31621153315
Massage Maastricht

Oxytocine komt vrij bij verschillende typen van onschadelijke sensorische stimulering, zoals aanraking en warmte. Het eten van voedsel activeert ook het vrijkomen van oxytocine; je zou kunnen zeggen dat je door het innemen van voedsel jezelf een inwendige massage geeft. Bij andere vormen van sensorische stimulering, zoals door geur, geluid of licht komt het waarschijnlijk ook vrij - Maastricht Massage.

Massage Maastricht - Boek Direct Een Massage Online!

Bijvoorbeeld positieve interactie waar aanraking en psychologische ondersteuning bij komt kijken, dus met warmte en empathie, is gezondheids stimulerend. Stevig of zacht masseren? Wat is effectief? Veel mensen denken dat een massage pas effect heeft als hij stevig is. Dat de "spieren flink worden aangepakt" en de spanning er als het ware uit wordt gemasseerd. Massage In Maastricht.

Echter in onze maatschappij bewegen mensen meestal te weinig en wordt de chronische spierspanning vaak juist veroorzaakt door stress. Dat betekent dat de spanning van binnenuit komt. Door je als masseur enkel te richten op het masseren van de spier, dus van buitenaf door middel van manipulatie de spier te laten ontspannen, zal de spanning en de pijnklacht weer snel terug komen.

Massagepraktijk Alt Maastricht - 2021

Bij Uit Handen, Praktijk voor bewustwording en Massage in Nijmegen en Den Haag, wordt dit oa. bewerkstelligd door te werken met de Trager® Approach, Lomi Lomi Massage, drukpunt massage en integratieve massage. Er wordt a (Massage Maastricht Centrum). h.w. steeds een impuls gestuurd naar de mind en het parasympatisch zenuwstelsel, dat het systeem zich kan ontspannen.

Zo wordt jij, als cliënt, dus geprikkeld om te gaan ontspannen van binnenuit. Er wordt a. h.w. een impuls gegeven die nog lange tijd zal doorwerken en effectief en langdurig spanning vermindert. Hoe is een massage bij Praktijk Uit Handen opgebouwd? Door middel van een intake wordt ingeschat welk type massage het meest passend is om de klacht te behandelen.

Relax Maastricht

Is er sprake van fysieke overbelasting, herstel of preventie van een blessure, dan is een sportmassage passend. En zo wordt voor iedere hulpvraag ( pijn klachten, stress, emotionele disbalans etc.) een advies gegeven. Bij Praktijk Uit Handen is de benadering holistisch, dat wil zeggen dat er gekeken wordt naar jou als geheel.

Ontspanningsmassage Maastricht - BedrijvengidsOntspanningsmassage - Massagesalon

Dit effect werkt lang door. Bij regelmatige herhaling kan het lichaam en de psyche zich weer herstellen. De massage technieken worden zo op elkaar afgestemd dat het effect gemaximaliseerd wordt. Praktijk Uit Handen, voor massage en bewustwording, is gevestigd in Nijmegen en Den Haag. Je kunt een afspraak maken of meer informatie inwinnen door hier te klikkenHartelijke groet Lotte .

Ontspanningsmassage Maastricht

Behandeling van gespannen of pijnlijke spieren kan goed gecombineerd worden met een ontspanningsmassage. Spierknopen (triggerpoints) krijgen daarbij extra aandacht. Zie voor meer informatie over pijn. Als het vooral om de algehele ontspanning gaat, is een massage van het hele lichaam een voor de hand liggende keuze. Hierbij kan eventueel wat extra aandacht gegeven worden aan plekken met problematische spieren.

Ook dat kan. Zo zijn er talloze mogelijkheden om een ontspanningsmassage in te richten. Voorafgaand aan de massage zullen we daarom even overleggen wat precies de bedoeling is en hoe de beschikbare tijd zal wordt verdeeld. Voor massages waarbij het lichaam gedeeltelijk wordt behandeld, is een uur over het algemeen een mooie tijd.

Top Massage Bij U In Maastricht - Massagesalon

De massage kan dan rustiger opgebouwd worden en er is extra tijd voor plekken waar een intensievere behandeling nodig is (Massagesalon Maastricht). Maastricht Massage.

De context van een massage kan variëren van informeel en amateuristisch tot sterk gereglementeerd professioneel. In een professionele context ligt degene die gemasseerd wordt gewoonlijk op een massagetafel of op een mat op de vloer, of men zit op een massagestoel (Massage In Maastricht). Het geven van een massage kan vanuit twee geheel verschillende invalshoeken gebeuren: Doel van een massage kan zijn gelegen in het bestrijden van klachten of symptomen, hetzij lichamelijke, hetzij geestelijk/emotionele.

Massages - Massagepraktijk Alt

Sport & Ontspanningsmassage Maastricht - InfoIntuitieve Massage Therapie
Sportmassage MaastrichtMassagesalon Maastricht

Deze laatsten zullen overigens doorgaans geen massagetechnieken toepassen, maar uitgaan van een medisch behandelplan van zowel oefentherapie als manuele technieken. Adresseren van geestelijke c. q. emotionele klachten/symptomen heet massagetherapie en wordt hoofdzakelijk uitgevoerd door professionele massagetherapeuten. Daarnaast zijn er aanbieders van zogeheten alternatieve geneeswijzen die als onderdeel van hun methode (ook) massage gebruiken (zoals bij shiatsu) - Massagesalon Maastricht.

Evenwel hoeft van klachten/symptomen geen sprake te zijn. Massage kan (afhankelijk van de massee) ook op andere aspecten van zijn/haar welzijn gericht zijn (Sportmassage Maastricht). Daarbij kan men bijvoorbeeld denken aan rust en ontspanning, aan verwenning en genieten, seksuele behoeftes, aan het lenigen van aanrakingsarmoede, of simpelweg aan een aangename tijdspassering. Uiteenlopende wensen of behoeften die bij de betrokkene leven, kunnen aanleiding zijn voor een massage.

Maastricht Massage - Massage Praktijk

Thaise Massage MaastrichtMaastricht Massage - Massage Praktijk


Daarbij kan men denken aan de volgende vereisten: De masseur zorgt voor een warme kamer c. q. massageruimte. Voorverwarmde doeken om over de massee heen te leggen. Warme massageolie. De masseur heeft warme handen. Ook overdrachtelijk wordt warmte gegeven, door te masseren 'vanuit het hart' (dat wil zeggen: met zorg en respect).

Meer van Massage thai

Navigation

Home

Latest Posts

Triggerpoints

Published Oct 16, 22
11 min read

Rug & Gezondheidscentrum

Published Aug 23, 22
10 min read

Knarsetanden

Published Jul 27, 22
10 min read